Voor kids

UIT JE HOOFD !

Van veel kinderen hoor ik dat ze veel denken, dat hun hoofd druk is…. Onze huidige maatschappij van presteren, status, beoordeling en digitalisering heeft een grote impact op de ontwikkeling en het welzijn van kinderen.

Om kinderen weer enigszins hun vrijheid in hun hoofd (en lijf) terug te geven bied ik het programma UIT JE HOOFD aan.

Middels teken- en schilderopdrachten worden zowel het lichaam als de rechterhersenhelft geactiveerd (op de linkerhersenhelft wordt door ons schoolsysteem al veelvuldig een beroep gedaan). Opgeslagen beelden, emoties en gedachten kunnen hierdoor vrij gaan stromen en op een veilige manier hun weg vinden op het papier of doek. Van binnen naar buiten.. Omdat er al zoveel binnenkomt in deze kinderhoofden…

Op een speelse manier is het mogelijk dat we de creaties gaan bespreken, maar noodzaak is dit zeker niet. Soms vraagt een tekening om ‘bevraagd’ worden…,  soms is de expressie genoeg.

De opzet van het programma staat enigszins vast, maar inhoudelijk laat ik me vooral leiden door wat de kinderen ‘meebrengen’. Het programma ontstaat op basis van wat nodig is op dat moment.

Het programma is goed inzetbaar voor groepen (klassen), kleine groepjes in een Kinderatelier of individueel. De opdrachten zijn geschikt voor elk niveau en altijd uitdagend, speels en verrassend!

Neem contact met me op als je meer wilt weten. Ik vertel je er graag meer over.

E-mail: dianeboerrigter@gmail.com. Liever bellen of appen? Dat kan op nummer 06-43153948.